Branäs bygger flera nya cykelleder inför sommaren

Satsningen på cykling och sommarsäsongen, som har premiär på midsommarafton den 24 juni, fortsätter i Branäs. I år byggs fyra nya cykelleder för familjen på berget.

– Vi har fortsatt ett fokus på barnfamiljen och alla leder är byggda för att alla i familjen ska ha roligt tillsammans, säger Mikael Forsell, platschef service i Branäs.

Branäs påbörjade satsningen på sommaren förra året och till årets säsong finns flera nyheter på plats för att ytterligare förbättra upplevelsen för gästerna. Bland nyheterna finns två längre flowleder – utförsleder för cykling som passar hela familjen – som båda startar på toppen av berget. Lederna går hela vägen ner till sexstolsliften Sjöexpressen som är hjärtat och utgångspunkten för cyklingen.

– Målet är att det ska finnas flera valmöjligheter i de nya lederna. Om du vill ha lite mer avancerad åkning med drop och svängar på stenhällen kan du få det, men du ska också kunna ta dig ner på ett enklare sätt, säger Anton Renström, platschef teknik i Branäs.

Precis som på vintern sätter Branäs barnfamiljen i centrum. I anslutning till åkbandet vid Soltorget byggs två kortare leder där barnen kan ha kul och lära sig att hantera cykeln. Med de fyra tillskotten bland lederna finns det nu totalt 8 utförsleder och en cross country-led på anläggningen.

Utöver de nya cykellederna byggs det en till teknikbana vid Soltorget, där barn och nybörjare kan träna balans och svängar på cykeln i olika hinder.

Läs mer om sommarens nyheter hos Branäs på branäs.se

Vad?
Nya cykelleder i Branäs sommaren 2022
Premiär
Midsommarafton 24/6 2022
Dela artikel
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Denna webbsida innehåller cookies. Genom att fortsätta att använda sidan godkänner du detta.  Läs mer

Vi ser fram emot att prata med dig!

Tack för att du kontaktar oss. Vi återkopplar så snart som möjligt!