Lanthandel med självbetjäning ger dygnet-runt-service på Hovfjället

En ny butik har öppnat på Hovfjällets topp i Torsby. Den är dessutom alltid öppen, dygnet runt alla dagar i veckan. Under de veckor som återstår av årets skidsäsong testar Hovfjället helt ny digital teknik som innebär att man kan stärka skiddestinationen inför framtiden. Ett samarbete som möjliggörs av lanthandeln Nordvärmlands Livs i Ambjörby, skidanläggningen Hovfjället och Torsby kommun.

– Vi diskuterar mycket kring hur vi kan både förbättra och förenkla kundupplevelsen. Det var väl där någonstans som vi kom fram till att alltid vara tillgängliga är den optimala servicen för besökarna. Och nu är vi här, säger Hovfjällets VD Johan Larson.

Genom ett samarbete med Nordvärmlands Livs i Ambjörby har den obemannade butiken kunnat starta. Det nya samarbetet innebär att lanthandeln kan bredda sin verksamhet. Sedan flera år har Nordvärmlands Livs varje vecka utkörning av dagligvaror till äldre året-runt-boende i området. Från och med nu lastas varubilen även med dagligvaror till den nya obemannade filialen på fjällets topp som får namnet ”Hovfjällets Livs”.

– Det är dessutom extra kul att vi i den relativt lilla lanthandeln, åtminstone vad jag känner till, är bland de absolut första som tar det här ganska stora steget mot en digital mycket spännande verksamhetsutveckling, konstaterar Torbjörn Persson på Nordvärmlands Livs.

Vare sig tobak eller alkohol får säljas i obemannade butiker, men det är inte heller de inköpen som Hovfjällets Livs önskar att erbjuda i den här servicen. Målsättningen är att gästen ska kunna köpa och få tillgång till de nödvändigaste varorna på ett smidigt sätt oavsett vilken veckodag och tid på dygnet som de behöver det och därmed underlätta och förbättra semesterupplevelsen.

Genom Torsby kommuns digitaliseringsprojekt ”Com3” har Hovfjället och Nordvärmlands Livs fått hjälp med att hitta rätt teknik. Projektledare André Liljemark förklarar att en vanlig mobiltelefon är allt som behövs. Som kund loggar du in i butiken med ditt Bank-Id, plockar dina varor i en kundkorg, scannar streckkoderna och betalar med swish. Den lilla butiken har kameraövervakning. Många kunder är ju redan vana vid obemannade kassor och självscanning, så den största förändringen är nog bara att du ska identifiera dig för att få tillgång till butiken menar André.

Här går entreprenörskap och modernisering hand i hand och skapar möjligheter till en mycket intressant utveckling.

Obemannad dygnet-runt-service
Hovfjället Livs drivs i samarbete med Nordvärmlands Livs i Ambjörby
Dela artikel
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Denna webbsida innehåller cookies. Genom att fortsätta att använda sidan godkänner du detta.  Läs mer

Vi ser fram emot att prata med dig!

Tack för att du kontaktar oss. Vi återkopplar så snart som möjligt!