Välkommen till Värmland

Värmland bjuder på ett skönare liv, fyllt av berättelser och brusande skog. Här finns nya tankar, ett internationellt näringsliv, utmanande kultur och ett betydelsefullt universitet med forskning om allt från genusperspektiv till tjänsteinnovation.

Naturen är både vild och vacker, bostäder finns det gott om och kreativiteten skapar allt från nya företag till ett spännande uteliv. Mitt bland människorna och naturen ligger Karlstad, staden som rymmer extra många soltimmar och en levande sägen om Sola, gästgivarefrun som spred en glädje lika värmande som solen själv. Här gör sig närheten till Norge och Oslo ofta påmind, såväl i den sjungande dialekten som i alla de möten som sker regionerna emellan.

En stor del av Värmland består av vatten. Du hittar 10 512 sjöar, ifall du letar. Störst är Vänern, ett av Europas mäktigaste innanhav med sina sandiga stränder, fiskrika vikar och öppna vatten.

Det viktigaste med Värmland är ändå människorna. Det gäller både de som redan finns på plats, och de som kommer på besök, förhoppningsvis för att stanna. Vi som bor här är alla väldigt olika. Men vi har ett gemensamt. Vi är nyfikna på dig, på dina drömmar och tankar. Dem vill vi ta del av och lyfta vidare. Vem vet, kanske leder det till något nytt?

Vad?
Värmland bjuder på ett skönare liv
Dela artikel
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Denna webbsida innehåller cookies. Genom att fortsätta att använda sidan godkänner du detta.  Läs mer

Vi ser fram emot att prata med dig!

Tack för att du kontaktar oss. Vi återkopplar så snart som möjligt!