Ta kontakt med inflyttarservice

Genom inflyttarservice kan du som tänker flytta till Torsby kommun eller nyss har flyttat hit få en personlig introduktion, som kan underlätta din etablering i Nordvärmland. För arbetsgivare med rekryteringsbehov så kan inflyttarservice vara en resurs som ger inblick av vad som finns förutom det attraktiva arbetstillfället.

Många arbetstillfällen
Låg arbetslöshet och samtidigt många pensionsavgångar har gjort att många arbetsgivare inom olika branscher, både privata och offentliga, har svårt att hitta rätt kompetens när ny personal ska anställas.
Familjer från både Sverige och utlandet kontaktar kommunen för att de är intresserade av att flytta till vårt område. De önskar ytterligare information om skolutbud, arbetstillfällen, bostäder och fritidsaktiviteter innan de kan bestämma sig för att flytta.

Region Värmland har vid flera tillfällen fått hjälp med presentation av Torsby kommun när de haft rekryteringsmöten för att få specialister till Torsby Sjukhus. En rundtur i Torsby med efterföljande information uppskattas av både besökare, arbetsgivare och av oss som har turen att få träffa nya möjliga invånare. I andra fall så har sambon erbjudits anställning och för att det ska kännas rätt att tacka ja. och flytta hit, så behöver partnern hjälp med att hitta lämpligt arbete.

Vår service
I möten med personer från olika instanser får inflyttarna inblick av livet i Nordvärmland och förhoppningsvis ger den personliga kontakten stöd i beslutet att flytta hit. Alla förfrågningar besvaras personligt via olika kanaler som epost, digitala möten och besök.

Av de runt 100 personer som vi under senaste året haft kontakt med, har 62 vuxna och barn flyttat eller bestämt sig för att flytta till Torsby kommun under 2022. Inflyttarservice är ett stöd för inflyttaren, Torsby kommuns olika verksamheter och Region Värmland. Privata företag är också välkomna att använda tjänsten som hjälp i sin rekrytering av nya medarbetare.

Ta kontakt med Bente på inflyttarservice om du vill veta mer,
tfn: 070-255 52 87
E-post: bente.andreasson@torsby.se

Dela artikel

Denna webbsida innehåller cookies. Genom att fortsätta att använda sidan godkänner du detta.  Läs mer

Vi ser fram emot att prata med dig!

Tack för att du kontaktar oss. Vi återkopplar så snart som möjligt!